preskoči na sadržaj

Webfestival

Modul za lipanj - Editor teksta
Osnovni modul u CARNetovom CMS-u za škole je modul za uređivanje teksta,  ili editor teksta. Editor je nalik uobičajenim tekst editorima (Word,  Writer, sl.), i na intuitivan način omogućuje izmjenu tekstualnog dijela. Editoru se pristupa klikom na "Uredi stranicu", nakon čega se tekst  otvara u prozoru koji je omogućuje mijenjanje sadržaja, sa nizom opcija za uređivanje teksta (vidi sliku).



Slika 1: Primjer editora u CARNetovom CMS-u

Osnovne operacije koje možete učiniti u tekstu su ubacivanje slika, mjenjanje stila i formata fonta, dodavanje bulleta, sidra, mijenajnje boja. Editor također omogućuje ubacivanje flash sadržaja unutar teksta.

Za naprednije korisnike, tu je direktan uvid u kod stranice, što znači da je uređivanje moguće direktnom izmjenom HTML-a. Dodatne opcije su "Go to URL"  kojom se editor teksta može iskoristiti kao alat za preusmjeravanje na neku drugu stranicu.

Za kraj, važno je napomenuti da niti jedna od učinjenih promjena nije konačna dok ne kliknete na "Spremi". Opcija "Odustani" znači da ne želite pohraniti promjene koje ste na stranici učinili.



Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
People Search
Pretraživanje Spajalice
 

 
         

     
Anketa
Ima li vaša škola web u CARNetovom CMS-u za škole?




Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Webfestival / , Zagreb / webfestival.skole.hr / ured@webfestival.skole.hr
preskoči na navigaciju