preskoči na sadržaj

Webfestival

 > Natjecanje
Objašnjenje kriterija za ocjenjivanje
Informativnost

Kvaliteta web stranica škole temelji se na kvaliteti njihovih sadržaja i informacija koje donose. U sklopu ovog kriterija ocjenjivat će se količina informacija koje web škole donosi, kao i kvaliteta i zanimljivost sadržaja. Obratit će se pažnja i na to u kojoj su mjeri objavljeni sadržaji primjereni i prilagođeni korisnicima i njihovim potrebama (pružaju li informacije o događanjima na školi, je li objavljen školski raspored i sl.), te sadrže li stranice škole informacije za sve potencijalne korisnike - roditelje, učenike i nastavnike. Pod ovim će se kriterijem ocjenjivati i povezanost weba škole s ostatkom Interneta (npr. linkovi na vanjske stranice, multimedijalne sadržaje i sl.), odnosno jesu li sadržaji koji su na stranici objavljeni stavljeni u kontekst ostalih sadržaja na webu.

U predefiniranom web alatu poput CMS-a, sadržaj i njegova kvaliteta su najrelevantniji za ocjenjivanje kvalitete web stranica, pa ovaj kriterij nosi evaluacijski faktor 3.


Iskorištenost potencijala CMS-a

CMS alat nudi veliki broj modula koje pojedina škola može prilagoditi svojim potrebama i korisnicima. Pod ovim kriterijem ocjenjivat će se koliko se ponuđenih modula koristi, na koji način i u kojoj su mjeri iskorišteni potencijali pojedinih modula, npr. koristi li se modul za objavu nastavnih sadržaja. Prilikom ocjenjivanja će se paziti u kojoj su mjeri moduli koji se koriste primjereni i korisni učenicima i nastavnicima i drugim korisnicima weba, a posebno se važnim smatra brojnost suradnika na webu škole i iskorištenost funkcionalnosti koje omogućuju suradnju i interaktivnost na webu škole.

Ovaj kriterij nosi evaluacijski faktor 2.

 

Inovativnost

CARNetov CMS korisnicima daje predefinirane predloške i funkcionalnosti, no svaka škola je slobodna sustav prilagoditi svojim potrebama i potrebama svojih korisnika te pritom demonstrirati nove načine primjene mogućnosti sustava, pozitivnih principa web dizajna i poticanja interakcije. U sklopu ovog kriterija ocjenjivat će se u kojoj je mjeri neka škola pokazala inovativnost u načinu primjene sustava.

Ovaj kriterij nosi evaluacijski faktor 2.

 

Opći dojam

Iako su korisnici velikim dijelom ograničeni odabranim predloškom, postoji mogućnost vizualnih izmjena (naslovna slika, dodavanje vizualnih elemenata u tekst i sl.). Pod ovim kriterijem ocjenjivat će se ostvareni vizualni sklad i dopadljivost web stranica škole te općenito dojam koje stranice neke škole ostavljaju na posjetitelja koji na njima nastoji pronaći informacije.

Ovaj kriterij nosi evaluacijski faktor 1.





Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
People Search
Pretraživanje Spajalice
 

 
         

     
Anketa
Ima li vaša škola web u CARNetovom CMS-u za škole?




Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Webfestival / , Zagreb / webfestival.skole.hr / ured@webfestival.skole.hr
preskoči na navigaciju