preskoči na sadržaj

Webfestival

Modul za kolovoz - Foto-galerija
Foto-galerija je modul koji će vam omogućiti jednostavno objavljivanje i organiziranje slika na webu vaše škole. Na slici 1. prikazano je kako izgleda prazan album. Klikom na opciju "Kreiraj novi album" otvara se prozor u koji je potrebno upisati osnovne podatke o slikama koje unosimo.


Slika 1. Kreiranje novog albuma

Nakon što popunimo podatke i potvrdimo na "Spremi", album je kreiran. Opcije koje se sada nude su prikazane na slici 2. Album je potrebno napuniti slikama, što ćemo učiniti klikom na naziv albuma. Također možemo kreirati nove albume odabirom opcije "Kreiraj novi album".


Slika 2. Popis albuma u foto-galeriji

Odlučimo li se za popunjavanje albuma, ulazimo u sam album klikom na njegov naziv. Nakon toga pojavit će se opcija za upload slika. Slike je moguće objavljivati pojedinačno ili grupno, primjerice u zip ili rar formatu. Pri tome je potrebno voditi računa o veličini datoteke koja se objavljuje (ograničenje je 18MB).


Slika 4. Dodavanje slika

Popunjavanjem svih opcija i klikom na "Spremi", slike će biti objavljene. Ukoliko objavljujete veću datoteku, moguće je da ćete pričekati nekoliko minuta proces do objave.


Slika 5. Slike objavljene u foto-galeriji

Nakon što smo masovno unijeli slike (kao zip ili rar), svaka slika ima naziv koji je imala prije uploada. Pojedinačno slike možemo brisati ili mijenjati njihove podatke, klikom na opcije koje se nude ispod slike.





Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
People Search
Pretraživanje Spajalice
 

 
         

     
Anketa
Ima li vaša škola web u CARNetovom CMS-u za škole?




Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Webfestival / , Zagreb / webfestival.skole.hr / ured@webfestival.skole.hr
preskoči na navigaciju