preskoči na sadržaj

Webfestival

Modul za srpanj - Vijesti
Modul uobičajen za naslovnicu, ali i ostale cjeline weba gdje su česte novosti jest modul Vijesti. Ukoliko je modul dodan na stranicu, klikom na link Nova vijest otvorit će se obrazac za unos vijesti.

Na slici koja slijedi pokazani su podaci o vijesti možete upisati, to su: naslov, datum objave, autori vijesti, ključne riječi i sažetak. Ukoliko se vijest prenosi od nekog drugog izvora, moguće je upisai taj izvor, ako i postaviti sliku koja će se na naslovnici pojavljivati uz sažetak.

Uređivanje teksta vrši se kroz tekst editor, modul koji je opisan u Modulu za lipanj.

Slika 1. Unos osnovnih podataka o vijesti


Osim sažetka i osnovnih podataka, veći dio teksta upisat ćemo pod Sadržaj. Ovaj dio korisniku se neće pojavljivati na naslovnici nego ćemo mu pristupiti tek klikom na naslov vijesti.

Na samom kraju (slika 2.) moguće je priložiti dokument koji je vezan uz sam članak, kao i omogućiti diskusiju na temu članka.

Klikom na gumb "Spremi" vijest se objavljuje, dok odabirom opcije "Odustani" odustajemo od svih promjena koje smo unijeli.

Slika 2. Unos sadržaja vijesti


Nakon objave, uz vijest se korisniku, ovisi o razini prava koju ima, pojavljuju različite opcije. Autor vijesti ili administrator i dalje ju mogu mijenjati ili obrisati; strijelica omogućuje promjenu prioriteta vijesti (zadnja vijest je gornja ukoliko ne mijenjamo prioritet ranije objavljenima). Vijest je također moguće arhivirati. Klikom na Arhiva vijesti imamo pristup svim ranije objavljenim vijestima koje vise nisu aktualne na naslovnici.

Slika 3. Izgled vijesti nakon objave


U dnu modula, nakon svih objavljenih vijesti pokazat će se opcije  koje vidimo na slici 4.

Slika 4. Dodatne opcije modula

"Nova vijest" omogućuje otvaranje nove vijesti, kako je opisano na početku članka. "Arhiva naših vijesti" pristup je svim vijestima koje su arhivirane. Treća opcija, ikona za preuzimanje RSS feeda, daje mogućnost preuzimanja sadržaja vijesti unutar weba pomoću RSS readera, kao i izvan weba, npr. na stranice neke druge škole.



Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
People Search
Pretraživanje Spajalice
 

 
         

     
Anketa
Ima li vaša škola web u CARNetovom CMS-u za škole?




Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Webfestival / , Zagreb / webfestival.skole.hr / ured@webfestival.skole.hr
preskoči na navigaciju